В Одеській області нахабні крадії покарані

Поліцейські довели причетність двох жителів Березівщни до крадіжок, і зловмисники отримали обвинувальні вироки суду. Обох правопорушників засудили до п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки та один рік і шість місяців.

Правоохоронці встановили, що 42-річна жителька Ширяївської ОТГ, перебуваючи біля однієї з крамниць у селищі Ширяєве, помітила на прилавку чоловічу сумку і непомітно викрала її. У сумці лежали 10000 гривень, паспорт, посвідчення водія та банківська картка.

А 23-річний житель Розквітівської ОТГ біля подвір’я односельчанки помітив жіночу сумочку, яку винесла, граючись, її донька. Зловмисник перевірив вміст сумки і викрав з неї мобільний телефон вартістю 3000 гривень. Видаливши з нього усі дані власниці, він почав користуватися гаджетом, сподіваючись залишитися не викритим у злочині.

Та вже наступного дня поліцейські встановили обох зловмисників, вилучили викрадене ними майно і повернули власникам.

На підставі зібраних під час досудових розслідувань доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокурорів Березівської окружної прокуратури висунули правопорушникам обвинувачення у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України), а жінці ще й у викраденні офіційних документів, паспорту та інших важливих особистих документів (ч.ч. 1 та 3 ст. 357 ККУ).

Розглянувши матеріали проваджень та дослідивши надані поліцейськими докази, суд визнав підсудних винними і призначив покарання: жінці – позбавлення волі на строк п’ять років з іспитом строком три роки, а чоловіку – позбавлення волі на строк п’ять років з іспитовим строком один рік і шість місяців.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews