Ізмаїл прощається з воїном ЗСУ, який воював за Україну до останнього подиху

На фронті при виконанні свого військового обов’язку в бою проти російських окупантів загинув ізмаїлець – стрілець піхотної роти, солдат Сергій Володимирович Байков.
Сьогодні місто проведе Воїна в останню путь, повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на мера Андрія Абрамченка.

Сергій Байков навчався в Ізмаїльській міській ЗОШ №11 – як і його молодші сестра та брат. Здобув професію слюсаря та багато працював, тому що був затребуваним фахівцем. Обмежено придатний за станом здоров’я до військової служби, на початку повномасштабної агресії росії проти України пішов у військкомат – і вже 15 березня приступив до захисту рідної землі.

Вдома не знали, де саме він знаходиться, а на питання «Ти як?» Сергій відповідав: «Все ок». Коли він лікувався після поранення, у шпиталь приїхала сестра, і вони довго розмовляли про плани на майбутнє – після Перемоги. Справ і мрій було багато – як і бажання спілкуватися з донькою та сином… Після поранення його мали б залишити в тилу – та солдат Байков повернувся на «нуль»: загострене почуття справедливості спонукало Сергія бути там, де й повинен бути громадянин під час війни за рідну землю та власну країну.

23 серпня стрілець піхотної роти солдат Сергій Володимирович Байков в бою проти російських окупантів за свободу та незалежність українського народу віддав найдорожче, що мав, – власне життя.

“Громада Ізмаїла, Ізмаїльська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття сім’ї та близьким героїчно загиблого Захисника України. Розділяємо біль вашої втрати… Вічна пам’ять і слава Українському Воїну, який до останнього подиху захищав рідну Україну і кожного з нас!”, – висловили співчуття рідним у мерії Ізмаїлу.

Солдата Сергія Байкова буде поховано 28 серпня на Алеї слави на Новому цвинтарі в Ізмаїлі.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews