В Одеській області оголосили війну домашній тиранії

Троє чоловіків та двоє жінок з Курісовської, Розквітівської та Березівської територіальних громад вчинили психологічне й економічне насильство над дружинами, чоловіками та дітьми. Адміністративні матеріали скеровані до суду. Правопорушникам загрожує штраф, громадські роботи або арешт.

Серед домашніх дебоширів сімейна пара. Чоловік з дружиною віком 36 років посварилися на ґрунті ревнощів. Вона виставила його за двері, а він почав на неї нецензурно лаятись.

Ще двоє чоловіків 37 та 58 років вчиняли сварки своїм дружинам, ображали та погрожували фізичною розправою будучи у стані алкогольного сп’яніння.

А ось літня жінка ображала брутальною лайкою свого дорослого сина, згадуючи накопичені на нього образи

«Відносно правопорушників поліцейські склали протоколи за вчинення домашнього насильства психологічного та економічного характеру, за частиною 1 статті 173-2 КУпАП. Санкція статті передбачає стягнення у вигляді штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 170 до 340 гривень, або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб», - зазначив т.в.о. заступника начальника відділу превентивної діяльності Березівського районного відділу поліції Вадим Кузнєцов.

Також капітан поліції розповів, що правоохоронці провели з громадянами профілактичні бесіди з приводу недопущення повторення подібних ситуацій у родинах. Їх попередили: наступного разу на них чекатиме більш суворіше покарання, передбачене ч. 2 ст. 173-2 КУпАП, також може бути застосовано терміновий заборонний припис. Якщо ж домашнє насильство набуде систематичного характеру відомості будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке передбачене санкцією вказаної статті, до двох років позбавлення волі.

«Поліцейські мають багато важелів, щоб зупинити домашню тиранію, тому якщо ви стали жертвою або свідком такого виду правопорушення, не мовчіть, телефонуйте на спецлінію «102» або звертайтеся у найближчий територіальний підрозділ поліції», - закликає громадян Вадим Кузнєцов.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews