ДТП в Одеській області: з’їхав у кювет, де автомобіль перекинувся

48-річний чоловік сів за кермо автомобіля у стані сп’яніння попри те, що у грудні минулого року за нетверезе водіння суд позбавив його права керування транспортними засобами, і скоїв ДТП.

Подія сталася між селами Демидове та Михайло-Олександрівка Березівського району. Правоохоронці встановили, що 48-річний місцевий житель, керуючи автомобілем «Daewoo Tico», не впорався з керуванням і з’їхав у кювет, де автомобіль перекинувся.

Унаслідок ДТП водій отримав незначні тілесні ушкодження і від госпіталізації відмовився. Перевірка громадянина на стан сп’яніння показала, що він був нетверезий, в його організмі виявили 2,06 проміле алкоголю.

Під час встановлення обставин пригоди, поліцейські з’ясували, що чоловік керував автомобілем попри заборону судом сідати за кермо протягом року, не був пристебнутий ременем безпеки та не мав поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Автомобіль правоохоронці вилучили та помістили на арештмайданчик, а відносно керманича склали адміністративні матеріали за чотирма статтями кодексу України про адміністративні правопорушення. За повторне протягом року керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння (ч. 2 статті 130 КУпАП), за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортного засобу (ст. 124 КУпАП), за керування транспортним засобом особою, яка не має полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності і керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортним засобом (ч. 1 та ч. 4 ст. 126 КУпАП) та за порушення правил користування ременями безпеки (ч. 5 ст. 121 КУпАП).

Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику – штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Поліцейські закликають водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, бути уважними, за жодних обставин не сідати за кермо у стані сп’яніння. Не наражайте себе та оточуючих на небезпеку.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews