В Одеській області знайшли неповнолітню дівчину, яка вночі блукала вулицями мікрорайону

Юну мешканку передмістя, яка втекла з дому, подільські поліцейські протягом кількох годин розшукали у районному центрі. Протиправних дій щодо дівчинки вчинено не було, її передали батькам.

Про зникнення 14-річної доньки на спецлінію «102» повідомила її мати. Зі сів жінки, після побутового конфлікту дитина образилася на неї та залишила місце проживання. Коли вона додому не повернулася, а самостійні пошуки не дали позитивних результатів, батьки забили на сполох і звернулися по допомогу до поліції.

Правоохоронці шукали дівчинку у селі, де вона проживає, спілкувалися з її однолітками, а коли з'ясували, що вона попрямувала до Подільська, до пошуків долучили мобільні та піші наряди поліції, які патрулювали вулиці міста. Невдовзі розшукувану виявили в одному з мікрорайонів.

«На щастя, з дитиною нічого поганого не сталося. Ювенальні поліцейські провели з усіма членами сім'ї профілактичну бесіду, закликали знаходити порозуміння у конфліктних ситуаціях та не робити необдуманих вчинків. Раніше ця сім'я у поле зору поліції не потрапляла. За нинішнім фактом поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нею кваліфікується ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. За це правопорушення передбачене попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 850 до 1700 гривень», - прокоментував подію тимчасово виконувач обов'язків начальника Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews