В Одеській області лунали постріли


40-річному правопорушнику загрожує вісім років позбавлення волі.

Подія сталася в селищі Любашівка. Отримавши повідомлення про порушення громадського порядку і виїхавши на місце, поліцейські встановили, що біля одного з торговельних закладів посварилася група односельців. В ході сутички один чоловік поцілив у двох знайомих з належного йому самозарядного пістолета травматичної дії.

Постраждалих доставили до медичного закладу: 40-річному чоловіку лікарі діагностували забій грудної клітки та призначили амбулаторне лікування, а 41-річного чоловіка госпіталізували із забоєм грудної клітки й забійною раною плеча з ушкодженням плечової артерії. Згідно з висновками судово-медичної експертизи, молодший громадянин отримав легкі тілесні ушкодження, а старший – легкі та тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні в момент заподіяння.

Знаряддя злочину слідчі вилучили і долучили до матеріалів кримінального провадження як речовий доказ.

За висновками експертиз та на підставі інших доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури висунули правопорушнику обвинувачення у хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненому із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України), а також в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, небезпечному для життя в момент заподіяння (ч. 1 ст. 121 ККУ). Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

«Слід зазначити, що обвинувачений під час цього ж конфлікту теж отримав тілесні ушкодження, які, згідно з висновками експертизи, належать до категорії легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров’я. За цим фактом дізнавачі розслідують провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України», - прокоментував подію начальник відділу поліції № 1 Подільського районного управління поліції Володимир Міщан.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews