Ігуменя жіночого монастиря УПЦ з Одеси показала, у що заповідник перетворює Києво-Печерську лавру

Настоятелька Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря продовжує принципово відстоювати права ченців Києво-Печерської Лаври, яких нині намагаються остаточно виселити з території обителі, яку вони власними руками відродити з руїн після наслідків правління атеїстичного режиму. СРСР наче пішов у небуття, а представники заповідника, які давно мали б передати лавру законному господарю (УПЦ), продовжують називати прославлені мощі святих у лаврських печерах музейними цінностями.

Війна з ченцями лаври триває. Віруючі намагаються не допустити непоправної помилки.

Але, наслідки фактичної зміни господаря лаври кожен може побачити вже сьогодні. Ченці раніше пильно слідкували на тим, щоби територія святині була у належному стані. Нині можна побачити купи не прибраного сміття.

На це звернула увагу ігуменя жіночого монастиря УПЦ з Одеси.

«Одразу видно - у Лаври новий «господар». Заповідник», - пише матушка Серафима на власній сторінці у соцмережі Фейсбук.

Ігуменя, як доказ, оприлюднила кілька світлин з Лаври.

Нагадаємо, що ігуменя Одеського Свято-Архангело-Михайлівського монастиря неодноразово зверталася до Президента України та його дружини із закликом не допустити фатальної помилки і не виселяти ченців з Києво-Печерської Лаври. До Лаври неодноразово приїздили духівництво та віруючі з Одеської єпархії УПЦ, аби спільно помилитися за те, щоби напади на святиню були припинені.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews