Депутат Одеської обласної ради Андрій Бабенко сподівається, що винні у смерті мобілізованого з Ширяєво будуть покарані

Нині бюрократична вертикаль в Україні побудована так, що маючи у гаманці від 6 000 доларів можна стати непридатним до військової служби та щодня кайфувати у розважальних закладах. Натомість, замість одного здорового бійця, а можливо у колишньому бойового офіцера, візьмуть хлопця з психічними вадами. Такого як, приміром, Борис Глушак з Ширяєво, який за 20 хвилин отримає висновок військово-лікарської комісії, яка визнає його придатним до несення військової служби. А вже через деякий час від перехвилювання у нього станеться напад епілепсії і він помер. Царство небесне… Обурення з приводу подій у Ширяєво висловив депутат Одеської облради Андрій Бабенко.

На його думку, військкомати і надалі будуть продовжувати мобілізувати і визнавати придатними осіб з онкологією, відкритою формою туберкульозу, бити на вулицях людей, знущатися, погрожувати відправити на «нуль», або засудженням на десять років позбавлення волі.

«Таких випадків в Україні щодня багато.

У мене питання до виконкомів: чи ви всі були на передовій? Очевидно, що ні. Як військовий я впевнений, що ті хто були на передовій не будуть дозволяти собі вести себе подібним чином, та розуміють, що боєць, який не хоче воювати, не може апріорі бути корисним на фронті.

Роботи задля Перемоги багато. У кожного мають бути свої завдання. Хтось відповідає за фронт, хтось за перемовини щодо зброї, хтось за постачання продовольства. Війна на всіх фронтах», - зазначив у звернен

ні на власній публічній сторінці у соцмережі Фейсбук.

Депутат переконаний, що у кращому випадку мобілізовані з вадами здоров»я потім постійно лікуються у шпиталях, або перебувають баластом у резервних ротах. «При цьому вони виключені і з економічного життя нашої країни».

Андрій Бабенко звернувся до керівників ТЦК. «А чому ви досі не спіймали і не відправили на фронт жодного проросійського депутата з ОПЗЖ чи Партії Шарія, які так активно прославляли «русский мир» та прославляють далі. Ці люди викликають огиду. Але, у них великі статки і є змога відкупитися від ТЦК. Вірно я кажу?

Може мої читачі знають приклади затримання представниками військкоматів активістів цих партій? Якщо ні, тоді де є зараз ці трутні та зрадники?».

За словами депутата обласної ради, нині винні у мобілізації хворої людини відмовляються коментувати обставини подій у Ширяєво. «Хочу запитати у них, чому ви впевнені, що можете керувати людським життям і відправляти випадкових людей на фронт? Навіть таких які взагалі не повинні були тримати зброю в руках.

Ці люди ніяк не посилять обороноздатність нашої країни».

Андрій Бабенко висловив сподівання, що найближчим часом винуватці трагедії у Ширяєво будуть покарані. Він закликав всіх громадян не мовчати, а у подібних випадках одразу звертатись до правоохоронних органів.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews