Одесити шоковані хвилею відвертої брехні про духівництво Одеської єпархії УПЦ та єднаються

Відверті вороги Української Православної Церкви не припиняють спроб створити в Одесі такі бажані їм скандали на порожньому місці. Схоже, приводом для чергової хвилі біснування став той факт, шо незважаючи на постійні спроби знищити УПЦ, рівень її підтримки в Україні стрімко зростає. Гарним підтвердженням стало цьогорічне свято Почаївської ікони Божої Матері. До Лаври на спільну молитву зібралися десятки тисяч віруючих. Поки чинна влада робить невдалі спроби відібрати Лавру у справжніх її господарів, переважну більшість православних віруючих це лише єднає навколо Української Православної Церкви.

І Одеса у цьому спільному єднанні не лише не пасе задніх. Вона у перших лавах оборонців віри. Останні події навколо руйнування Спасо-Преображенського Собору це яскраво довели.

На наступний день після потрапляння ракети у вівтарну частину собору тисячі небайдужих одеситів відреагували на заклик Одеської єпархії УПЦ та оперативно прибрали приміщення храму, навколишню територію від наслідків руйнування.

На цьому вони не зупинилися. Одесити пожертвували вже мільйони гривень на роботи з консервації будівлі Спасо-Преображенського собору. Гроші продовжують надходити.

Роботи вже виконують найкращі майстри, які приїхали з різних регіонів України.

Гідним прикладом єднання у молитві за Україну та рідну церкву стало також багатолюдне свято у чоловічому скиту села Миринівка Одеського району. Воно також стало прикладом єднання православних навколо УПЦ та Митрополита Одеського і Ізмаїльського, Владики Агафангела.

Замість того, щоби нарешті відкрити міцно заплющені очі та зробити кроки на зустріч Богу у ворогів Української Православної Церкви нинішня реальність викликає лише прояви біснування. Триває стеження за духівництвом УПЦ, прослуховування приватних телефонних розмов (про це публічно заявляла ігуменя Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря УПЦ) та брехливі інформаційні качки, які активно поширюють різноманітні засоби масової інформації.

У відповідь на хвилі брехливої інформації на свою адресу Одеська єпархія продовжує невтомно працювати на Перемогу України. На фронт відправляють автомобілі придбані православними меценатами, на пожертви звичайних віруючих та освячені духівництвом УПЦ.

До Херсонської області з Одеси вже привезли мільйон гривень допомоги постраждалим, пакунки з продуктовою допомогою.

В Одеській області допомагають і родинам загиблих героїв. З благословення Митрополита Одеського та Ізмаїльського, Владики Агафангела, дитяче свято 5 серпня провели на базі відпочинку у селищі Кароліно-Бугаз.

Молитва за перемогу України триває у храмах та монастирях УПЦ в Одесі цілодобово. До неї щодня можуть приєднатися і ті, хто з різних причин не може особисто прийти до храмів в Одесі. Достатньо лише знайти інформаційні ресурси Одеської єпархії УПЦ, а там пряму трансляцію молитов за мир та Перемогу України.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews