В Одесі ворогів УПЦ закликають не захоплювати чужі храми, а будувати власні

В Україні триває війна. Але, не лише на фронтах з російським агресором.

У час, коли всі мають працювати на Перемогу та підтримувати захисників України, переселенців, які втратили власні домівки після масованих ракетних обстрілів, вороги Української Православної Церкви оголосили новий фронт. У мирній частині України у храмах УПЦ силою виламують двері, захоплюють їх, віруючих людей, які щодня моляться за Перемогу України, викидають на вулицю. Правоохоронні органи мирно за цим спостерігають.

Ради у різних регіонах країни ухвалюють рішення про заборону діяльності церкви, яка продовжує робити все можливе для наближення Перемоги саме України.

Доходить до спалення храмів, демонтажу за допомогою спецтехніки.

В цей самий час російська армія намагається знищувати монастирі та храми УПЦ ракетами, вбиває монахів, як це було у Свято-горській лаврі.

Одеська єпархія УПЦ робить все можливе, аби захистити Україну від ворога. Автомобілями для ЗСУ, придбаними за пожертви віруючих дронами та іншою цінною допомогою.

Величезна робота проводиться і для підтримки тих людей похилого віку (ветеранів, пенсіонерів), які після початку війни опинилися за межею бідності. Їх щодня годують, передають продуктову та фінансову допомогу.

Величезну підтримку отримують і переселенці з Херсонщини, які змушені були залишити власні домівки та тимчасово жити в Одесі. Нещодавно такий благодійний захід пройшов біля приміщення соціального відділу Одеської єпархії. Нужденні приходять сюди щодня, просять про допомогу та отримують її.

Прикладів таких безліч.

Звичайно, найцінніше це цілодобова молитва за мир та Перемогу України, яка триває у храмах та монастирях.

Під час кожного звернення до віруючих, які приходять на спільну молитву до храмів, Митрополит Одеський та Ізмаїльський, Владика Агафангел закликає небайдужих одеситів підтримувати захисників України, переселенців та бідних людей, яких стає все більше.

Владика закликає ворогів УПЦ припинити масове силове захоплення храмів. «Припиніть цю війну проти Бога, яка приведе до пекла кожного її учасника. Треба не захоплювати чужі храми, а будувати власні», - каже Митрополит Одеський та Ізмаїльський.

Одесити солідарні з такою думкою. Саме тому ініціативи єпархії, які благословляє Владика Агафангел, знаходять підтримку багатьох тисяч мешканців міста, відомих меценатів.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews