Геннадій Труханов: Самостійно міській владі не впоратися з цією проблемою

В Одесі проходить форум відновлення Одещини «Транспорт. Логістика. Інфраструктура». Це третій захід на Півдні України щодо відновлення, відбудови та післявоєнного розвитку нашого регіону.

Перед учасниками форуму виступив Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Як зазначив мер Одеси, на порядку денному - дуже важливі для міста питання, адже після нашої Перемоги порти Великої Одеси повинні стати морськими воротами для відновлення України.

З огляду на ці перспективи вже сьогодні потрібно дбати про будівництво об’їзних доріг, шляхопроводів, зручних під’їздів та демпферних майданчиків для транспорту.

«Актуальними залишаються питання завершення будівництва дороги до порту, з’єднання її з Об’їзною дорогою та будівництва демпферного майданчика. І, як наслідок, ремонт та розширення дамби Хаджибейського лиману, за якою розташовані поля фільтрації. За стратегією розвитку міста тут має бути Зона пріоритетного розвитку. І ми маємо забезпечити всі умови для залучення сюди інвестицій», - сказав Геннадій Труханов.

Ще одним актуальним питанням є шляхи в’їзду/виїзду з міста. До повномасштабної війни Овідіопольською дорогою через Іванівський шляхопровід щодня в Одесу заїжджало і виїжджало в середньому 75 тисяч мешканців прилеглих громад, а також великогабаритний комерційний транспорт, - пише сайт мерії.

«Іванівський шляхопровід визнаний аварійним. Але якщо його перекрити без надання альтернативи, місто чекає транспортний колапс. Альтернативою є будівництво об’їзного шляху Житомирською вулицею. Разом з ремонтом Іванівського шляхопроводу - це дороговартісний проєкт. І самостійно міській владі не впоратися з цією проблемою», - наголосив Геннадій Труханов.

«Ми за те, щоб порт розвивався. Але місту потрібна відповідна інфраструктура. Необхідно відвести основний потік великогабаритного та транзитного транспорту з середмістя на об’їзні дороги. І цей форум стане майданчиком для напрацювання практичних шляхів розв'язання зазначених проблем в умовах повномасштабної війни», - завершив свій виступ Одеський міський голова.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews