В Одеській області зловмисник обікрав на вулиці непритомного чоловіка

Поліцейські викрили трьох жителів Одещини у скоєнні майнових злочинів. Один зловмисник обікрав на вулиці непритомного чоловіка, другий – автовласника, а третій – телекомунікаційну компанію. За скоєне їм усім може загрожувати позбавлення волі.

37-річний житель Ізмаїла, помітивши серед дня у місті на лавочці непритомного чоловіка, замість того щоб надати йому допомогу, привласнив його сумку з мобільним телефоном і банківською карткою. Потерпілий, якого до свідомості привели інші громадяни, звернувся в поліцію, і правоохоронці оперативно встановили особу зловмисника. Поліцейські з’ясували, що правопорушник, за плечима якого сім судимостей за крадіжки та грабежі, а в суді на розгляді ще три обвинувальні акти за дві крадіжки та ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі, використовуючи інформацію, яка зберігались у телефоні потерпілого, привласнив з його банківського рахунку 30 тисяч гривень і програв їх в азартні ігри. Поліцейські вилучили у фігуранта викрадений гаджет, який він планував продати. Банківську картку, зі слів чоловіка, він спалив.

А от 32-річний житель Болградщини скоїв крадіжку в Одесі. Вночі, зламавши кріплення на запаркованій вантажівці, він викрав з неї два акумулятори загальною вартістю 30 тисяч гривень. Вранці потерпілий звернувся до правоохоронців, які оперативно розшукали зловмисника у центрі міста та виявили в багажнику його автомобіля викрадене майно, яке вилучили у якості речових доказів.

Третій зловмисник, 20-річний житель Білгорода-Дністровського, вночі у місті з бетонних опор секатором зрізав кабель зв’язку, який потім продавав на брухт, а гроші витрачав на свої потреби. Правоохоронці встановили причетність молодика до шістьох таких злочинів. Загалом він зрізав 600 метрів кабелю, чим завдав телекомунікаційній компанії збитків на загальну суму близько 60 тисяч гривень. Вдома у правопорушника поліцейські виявили і вилучили ізоляційні залишки від кабелю та знаряддя скоєння злочинів.

За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі повідомили чоловікам про підозру, в залежності від скоєного, у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема повторно (ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України), у викраденні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 1 ст. 357 ККУ) та в умисному пошкодженні телекомунікаційної мережі, що спричинило припинення надання телекомунікаційних послуг, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 360 ККУ). Максимальне покарання, яке загрожує усім трьом правопорушникам – до восьми років позбавлення волі.

Відносно останнього зловмисника до суду вже скеровано обвинувальний акт. Досудове розслідування кримінальних проваджень щодо інших двох підозрюваних ще триває.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews