Одеські енергетики готові реагувати на наслідки ракетних чи дронових атак

Енергетики готові реагувати на будь-які аварії, що виникли, зокрема, через ракетні або дронові атаки в Одеській області. Про це повідомив директор "ДТЕК Одеські електромережі" Дмитро Григор'єв для " Суспільне ".

За його словами, у компанії на обліку перебувають 79 об'єктів, які були пошкоджені або зруйновані. Усі їх відновили. Загалом у країні немає дефіциту електроенергії, тому її достатньо для того, щоб покривати все споживання.

НЕК "Укренерго" не доводять до оператора систем розподілу ліміти, зараз у нашій області немає мережевих обмежень. Якщо сьогодні на Одещині вимикають світло, то це тому, що зараз проводиться підготовка до опалювального сезону, і енергетики проводять заміну застарілого обладнання або випробувань, що не витримали.

"Для того щоб нам було безпечно працювати, потрібно зняти напругу. Тому іноді клієнти, які живляться від тих мереж, які ми ремонтуємо, оновлюємо або замінюємо, залишаються без світла на якийсь час ми проводимо роботи", – пояснив Григор'єв.

Коли була масштабна аварія, компанія отримала від інших компаній ДТЕК та Міненерго генератори, потім їх ще довозило ДСНС. Наразі їх 41. Але всі об'єкти критичної інфраструктури, які вже змогли купити собі генератори, вже їх придбали, встановили та враховують на своєму балансі. Дмитро Григор'єв нагадав, що отримані генератори встановлюються лише на об'єкти критичної інфраструктури: лікарні, об'єкти водопостачання та водовідведення та об'єкти теплопостачання.

"Ми готові стало реагувати на будь-які випадки, у тому числі й ракетні чи дронові атаки, і займаємося підготовкою до наступного зимового періоду. Ми шість разів піднімали енергосистему Одещини з нуля, тому маємо хоч негативний, але досвід, тому ми можемо робити всі необхідні операції, коли це буде потрібно", – заявив він.

Запровадженням графіків відключень займається НЕК Укренерго, тому оцінювати ситуацію, яка може статися, буде відповідна команда, - пише портал Вгороде.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews