Жителя Одеської області жорстко покарають за знущання над співмешканкою

30-річний чоловік у стані сп’яніння ображав 25-річну цивільну дружину, нецензурно лаявся на неї та погрожував побиттям. Щоразу звертаючись до правоохоронців, поліцейські проводили профілактичні бесіди з кривдником, виносили термінові заборонні приписи, складали адміністративні матеріали за домашнє насильство, що передбачено статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та скеровували їх до суду. Суд призначав правопорушнику громадські роботи та штраф. Втім чоловіка це не зупиняло і він продовжував ображати співмешканку.

Коли ж такі знущання набули систематичного характеру, після чергового звернення потерпілої до поліції, правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

«За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі повідомили громадянину про підозру в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у близьких відносинах, що призводить до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи. Відповідно до санкції статті 126-1 Кримінального кодексу України, це правопорушення карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років», - зазначив начальник Березівського районного відділу поліції підполковник поліції Микола Древов.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews