Жителя Одеської області покарають за те, що наблизився до цивільної дружини

Поліцейські відправили 41-річного чоловіка на лаву підсудних за обвинуваченням в умисному невиконанні обмежувального припису. Громадянин, який має судимості за пограбування, крадіжку, заволодіння транспортним засобом та спричинення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, принижував цивільну дружину. За вчинення домашнього насильства поліцейські склали відносно кривдника декілька протоколів за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та скеровували їх до суду. Однак свого ставлення до жінки він не змінив і продовжив систематично її ображати.

Ізмаїльський міськрайонний суд видав правопорушнику обмежувальний припис строком на шість місяців про заборону наближатися до співмешканки та контактувати з нею у будь-який спосіб. Втім чоловік порушив вимоги обмежувального припису: будучи п’яним, він знову з'явився за місцем мешкання жінки під приводом забрати свої речі.

«Потерпіла звернулася в поліцію, і дізнавачі під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули правопорушнику обвинувачення за умисне невиконання обмежувальних приписів особою, щодо якої такі заходи застосовані судом. Це правопорушення кваліфікується статтею 390-1 Кримінального кодексу України і карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років. Обвинувальний акт вже скеровано до суду», - розповіла начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

В той же час слідчі зібрали достатньо доказів вчинення фігурантом систематичного психологічного насильства над потерпілою, в результаті чого розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України і скерували обвинувальний акт до суду.

Поліцейські закликають громадян не терпіти домашнє насильство, яке може бути фізичним, психологічним, сексуальним чи економічним, а відразу звертатися по допомогу. Телефонуйте на поліцейську спецлінію «102» або Урядову «гарячу лінію» за номером 1547, фахівці якої надають консультацію та підтримку постраждалим. Максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні також надасть чат-бот МВС.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews