Одесит прикидався сантехніком

Правоохоронці відправили на лаву підсудних одесита за обвинуваченням у шахрайстві. 37-річному зловмиснику, відносно якого у суді вже розглядається три обвинувальних акта за вчинення аналогічних правопорушень, загрожує до трьох років позбавлення волі.

Поліцейські встановили, що правопорушник пообіцяв потерпілим виконати послуги з ремонту і обслуговування сантехнічного обладнання, відключення квартир від центрального опалення і оформлення дозвільних документів. «Сантехнік», не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов’язання, отримав від клієнток гроші і зник.

Жінки самі запросили «майстра», адже колись чоловік працював у районній житлово-комунальній організації. Знаючи це, вони без вагань віддали свої кошти за майбутні послуги. Своїми протиправними діями зловмисник спричинив одеситкам збитки на загальну суму більше 40 тисяч гривень.

Не дочекавшись обіцяного та зрозумівши, що стали жертвами шахрая, потерпілі звернулися до поліції. Під час розслідування, розпочатого за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили та розшукали правопорушника. Чужі гроші він поклав на рахунок однієї з букмекерських компаній.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі відділу поліції № 5 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури м. Одеси висунули фігуранту обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Згідно із санкцією зазначеної статті, правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років», - розповів т.в.о. заступника начальника територіального підрозділу поліції Роман Задніпряний.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews