Щороку в травматологічному відділенні Ізмаїльської міської центральної лікарні близько 1200 пацієнтів отримують високопрофесійну медічну допомогу

Травматологічна служба комунального неприбуткового підприємства Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльська міська центральна лікарня» обслуговує населення Ізмаїла, Ізмаїльського й Болградського районів, а також всіх, хто з різних причин опинився в місті та змушений звернутися по медичну допомогу.

Травматологічна служба ІМЦЛ складається з травматологічного відділення на 40 ліжок, травматологічного пункту, двох травматологічних кабінетів поліклініки для дорослих та одного травматологічного кабінету для дітей.

У травматологічному відділенні та травматологічному пункті 24/7 працюють шість лікарів ортопедів – травматологів (чотири з яких - першої та вищої категорії), а також досвідчений молодший та середній медичний персонал.

До травматологічного пункту по допомогу щороку звертаються близько 5000 пацієнтів. Тут проводиться в середньому 700 – 750 великих оперативних втручань та понад 3000 малих операцій.

Травматологічне відділення надає спеціалізовану ортопедо-травматологічну медичну допомогу дорослим та дітям з наступною патологією: переломи кісток кінцівок, таза, хребта, грудної клітки, травми суглобів, політравма, гостра черепно-мозкова травма, травми м'яких тканин, термічна травма-опіки та відмороження, захворювання опорно-рухового апарату та хребта, антирабічна допомога, обстеження юнаків допризовного та призовного віку за напрямками ВЛК.

У травматологічному відділенні проводиться весь спектр оперативних втручань при переломах кісток верхніх та нижніх кінцівок із використанням для металостеосинтезу сучасних титанових імплантів пластин із кутовою стабільністю – LCP пластини.

В останні роки впроваджено та широко використовується також блокуючий інтромедулярний металостеосинтез (БІОС) з використанням титанових імплантів – усередині кісткових стрижнів, які вводяться в кістковомозковий канал через невеликі розрізи з використанням спеціальних навігаційних систем та інтроопераційного рентген контролю. Для цього в операційній є сучасний цифровий рентгенапарат.

Цього року також придбано сучасний операційний стіл із рентген - негативним покриттям, що значно полегшує роботу операційної бригади та скорочує час операції.

При відкритих переломах використовуються апарати зовнішньої фіксації (апарати типу Ілізарова, стрижневі апарати).

Усі операції на нижніх кінцівках в основному проводяться під спиномозковою анестезією, на верхніх кінцівках під загальним знеболенням або регіональною провідниковою анестезією.

Як повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, у відділенні цілодобово працює професійна бригада лікарів анестезіологів-реаніматологів, які на високому професійному рівні володіють усіма видами анестезій.

Після цих операцій хворі обходяться без гіпсової іммобілізації і скорочується час одужання, тому що в цих випадках час зрощення кісток і реабілітація (відновлення функції суглобів) поєднуються, тобто відбуваються одночасно.

При дегенеративно-дистрофічних ураженнях суглобів (кокартрози, дефартрози колінних, гомілковостопних та плечових суглобів) з метою покращення функції суглобів та зменшення болю внутрішньосуглобово з успіхом вводяться препарати гіалуронової кисли (імплант змащення).

Щороку в травматологічному відділенні Ізмаїльської міської центральної лікарні близько 1200 пацієнтів отримують високопрофесійну медічну допомогу.

У відділенні планується подальше впровадження сучасних методів лікування – ендопротезування суглобів.

Для цього первинне тематичне удосконалення вже пройшли два лікарі ортопеда-травматолога. Планується придбання сучасного операційного рентген - апарату (С-дуга) та електричного операційного рентген негативного столу під цей апарат.

«Це дозволить значно збільшити спектр оперативних втручань (зокрема, мікрохірургічних).

Розпочато капітальний ремонт відділення з розширенням операційної та збільшенням ліжко-місць та значним покращенням умов перебування пацієнтів», - наголосив мер Ізмаїла.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews