Італійські журналісти зацікавилися волонтерською діяльністю жіночого монастиря УПЦ в Одесі

Працівники служби новин Першого італійського державного телеканалу Rai завітали до Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря Української Православної церкви. Про це ігуменя обителі повідомила на власній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Матушка Серафима зустріла представників поважного ЗМІ у гостинній залі.

«До мене завітали в гості журналісти з Італії, з телеканалу Rainews24 - це новинна служба Першого італійського державного телеканалу Rai (аналог нашого Першого національного ТВ). Подякувала їм за увагу до наших проблем. Італія та Європа - з нами», - пише ігуменя.

Вона розповіла гостям про важку волонтерську роботу жіночої обителі в Одесі, про арешти, тиск та погрози на адресу духівництва та вірних УПЦ у різних регіонах України, які, незважаючи на це, продовжують допомагати Збройним Силам України, переселенцям та всім нужденним. Сьогодні багато прихожан з храмів УПЦ воюють за Україну, працюють заради Перемоги у якості волонтерів.

Одеська єпархія УПЦ багато допомагає постраждалим від наслідків ворожих ракетних обстрілів, переселенцям з Херсонської області. Мова йде про гуманітарну продуктову та матеріальну допомогу.

Важкою є праця жіночої обителі в Одесі для підтримки безпритульних тварин, які втратили господарів після початку війни.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews