Нічний обстріл Одеси: щонайменше 6 одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися до медиків

За повідомленням ОК "Південь", вночі ворог вдарив по Півдню України потужним накопиченням ракет і дронів-камікадзе.

Не виводячи з бухти в Севастополі один з надводних ракетоносіїв, долучив його до атаки «Калібрами».

12 з 12 наші сили протиповітряної оборони знищили.

Також протягом ночі окупанти застосували береговий ракетний комплекс з тимчасово окупованого Криму і вдарили по Одещині «Оніксами», а стратегічна авіація завдала удару ракетами Х-59, Х-22. Одночасно із ракетною атакою росіяни запустили по півдню і дрони "Shahed-136".

Х-59 була збита на підльоті до берега і впавши в одному з кварталів Одеси утворила велику вирву, вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. Три цивільні особи травмовано.

«Онікси» і Х-22 ворог спрямував на портову і критичну інфраструктуру. Влучив в зерновий і олійний термінал, пошкодив резервуари та обладнання для завантаження, зайнялась пожежа, всі компетентні служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформація про постраждалих не надходила.

В Одеському районі є влучання в промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях – із тютюном і фейєрверками. На Одещині вогнеборці ліквідують пожежу площею понад 3000 кв.м

В небі над Одещиною було збито 8 дронів типу "Shahed-136", ще 2 над Миколаївщиною. Внаслідок повітряних боїв та падіння уламків зайнялись і пошкоджені об'єкти рекреаційної інфраструктури в прибережній зоні Коблевської громади, постраждало двоє цивільних.

«Ситуація дуже напружена, складна. Цієї ночі ворог постарався ускладнити нам її максимально. Не заспокоївшись на попередньому нічному ударі, зокрема й по портовій інфраструктурі, цієї ночі знову зробив спробу атакувати південні регіони. І знову акцент зміщується в бік «зернового коридору», у бік потенціалу регіону бути житницею, бути годувальницею. А для того, щоб Одеська область не мала такої можливості, ворог намагається атакувати портову інфраструктуру», — сказала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України «Південь» Наталія Гуменюк.

«Усі 12 «Калібрів», які були випущені, були знищені, але ворог спрямовував їх таким чином, щоб ракети проходили над житловими кварталами міста. І внаслідок вибухової хвилі, коли відбувалася бойова робота, кілька багатоквартирних будинків постраждали», — додала речниця.

Як інформує сайт мерії, щонайменше 6 одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу, у зв'язку з отриманням поранень уламками скла та інших предметів.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews