В Одесі вшановували справжнього народного архіпастиря

18 липня православні християни урочисто відзначили день Святителя Інокентія Одеського. У Спасо-Преображенському Кафедральному Соборі відслужили святкову Літургію, яку очолив Митрополит Одеський та Ізмаїльський, Владика Акафангел.

Тим часом, прес-служба Одеської єпархії УПЦ поширила звернення до православних християн, яке виголосила Ігуменя одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря матінка Серафіма.

«Святитель Інокентій – знаменитий ієрарх, богослов, справжній народний архіпастир. Ці якості наслідував і наш святитель, Владика, Митрополит Агафангел, наш улюблений народний пастир. Пастир Одеський, української землі. Він молиться Святителю Інокентію за свою рідну землю.

Ми теж підносимо йому свої молитви, бо знаємо – ця молитва дуже сильна. Колись, коли над нами нависла ворожа навала, він врятував нашу землю, коли привіз сюди Касперовську ікону Пресвятої Богородиці. І ми залишилися нейшкодженими. Так само і зараз, в ці дуже важкі часи, ми постійно, з благословення Митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, молимося Касперовському образу Богородиці. Вдень і вночі. Цілодобово, від самого початку війни, просимо уклінно її врятувати нас», сказала матінка Серафіма.

Вона наголосила, що дуже тривожно було одеситам минулої страшної ночі, коли мешканці міста були під ризиком великого нападу і великого руйнування. «Але, сталося чудо. Ми залишилися неушкодженими. Ворог пішов посоромлений, тому що наші славетні Збройні Сили, наші захисники змогли врятувати наше чисте українське небо від цієї смертоносної бурі і грози.

Святителю Інокентію, допомагай нам і далі, щоб Україна перемогла, щоб Одеса квітла, щоб православ’я розвивалося. Ніщо не в змозі перемогти Святу віру, Святу церкву, Святе православ»я. З нами Святитель Інокентій».

 

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews