Стало відомо, коли Ізмаїл попрощається із захисником України, якого вбили окупанти

Сьогодні Ізмаїл з болем зустрів свого Героя - стрільця-снайпера аеромобільного батальйону, солдата Андрія Андрійовича Ширенкова, який загинув, відстоюючи право України на майбутнє в битві з російськими агресорами. Про це на власній сторінці у соцмережі Фейсбук пише мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Тридцятирічний мешканець Ізмаїла, Андрій – старший син багатодітної сім’ї Андрія Дмитровича Ширенкова, власника туристичної локації «Равлики Бессарабії».

Звістку про повномасштабне вторгнення росії в Україну він, моряк, отримав у рейсі.

Не міг - та не бажав! - залишитися осторонь, коли в небезпеці опинилася рідна держава та українці, тому повернувся додому та почав штурмувати військкомат, щоб відправитися на фронт.

Повторював, що окупація, насилля, грабежі, ґвалтування, вбивства, які несе агресор, можуть прийти і в наш край.

Мобілізуватися у лави Збройних Сил України Ширенков-молодший зміг у лютому поточного року. Як виявилося, добре стріляв, тож став снайпером.

А до того допомагав родині приймати на туристичній локації переселенців із «гарячих» точок нашої країни, віддаючи особливу увагу дітям, які відчули на собі жахи війни.

Ширенков-молодший не сказав батькам, що мобілізувався. Та Ширенков-старший не чинив би перешкод, бо впевнений: справжні чоловіки повинні боронити свою державу, та до того старший син – не з тих, хто може відмовитись від прийнятого рішення.

А в день загибелі сина відчув: трапилося найгірше…

Після загибелі сина родина Ширенкових вирішила створити реабілітаційний центр для постраждалих від війни на туристичній локації «Равлики Бессарабії».

Ізмаїльська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють глибокі співчуття родині стрільця-снайпера аеромобільного батальйону Андрія Андрійовича Ширенкова, який боронив Батьківщину та до останнього подиху відстоював свободу та незалежність України.

Ізмаїльська громада пам’ятатиме кожного воїна, який віддав життя в ім’я майбутнього наших дітей. Вічна пам’ять і слава українському воїну.

Прощання відбудеться 15 липня об 11.00 на вул.Коцюбинського, 122.

Стрілець-снайпер аеромобільного батальйону Андрій Андрійович Ширенков буде захоронений на Алеї Слави на новому кладовищі.

«Пам'ять про Андрія Андрійовича буде вічною», - наголосив мер Ізмаїла.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews