В Одеській області знайшли хлопчика, який стояв на вулиці під дощем

Подія сталася на вулиці Шкільній у місті Подільськ. Інформацію про дитину розмістила на своїй сторінці у соціальній мережі місцева жителька. Ювенальні поліцейські, виявивши публікацію, відразу вирушили за вказаною жінкою адресою.

Правоохоронці встановили, що хлопчик мешкає неподалік від місця, де його знайшли. Але, дорослих у будинку не було, тому малюка поліцейські забрали із собою.

«Пошуки його батьків тривали понад годину. Ми встановили вихователів дитсадка, який відвідує малюк, і контакти батьків, але телефони були вимкнені. Коли їх знайшли, мати хлопчика пояснила, що пішла разом із чоловіком до магазину, а потім вони шукали сина. Все було би добре, якби дитина не залишилася без нагляду та ще й у несприятливих погодних умовах, - зазначила начальник сектору ювенальної превенції Катерина Нігрецкул. – Поліцейські склали протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП, який скерували до суду. Мова йде про ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. Це правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 850 до 1700 гривень».

Поліцейська закликала батьків не залишати маленьких дітей вдома самих, аби з ними не сталося лиха, і подякувала громадянам, уважним та чуйним до людей, які потребують допомоги.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews