Оприлюднені поради одеським пляжникам, дачникам та звичайним пішоходам: Як не обгоріти на сонці?

У спекотний час, перебуваючи на сонці, ви можете отримати справжні опіки. Не варто ставитись до цього легковажно. Майте на увазі, що загроза чатує на багатьох із вас.

Найчастіше від сонячних опіків страждають відпочивальники на пляжах. Але якщо ви, напівроздягнувшись, вийшли полоти грядки на дачі, ви теж у групі ризику. Навіть під час прогулянок під відкритим небом, ви піддаєте себе впливу сонця.

Щоб уберегтися від сонячних опіків, ходіть у тіні. А якщо все таки доводиться довго перебувати на сонці – носіть одяг з рукавами. Можна щоб він був з тонкої тканини, - і не спекотно, і від прямого проміння захищає. А ще ви можете мазати руки та плечі сонцезахисним кремом. Докладніше про такі креми читайте нижче. Ці два способи захисту можуть застосовувати також дачні трудяги.

Правила захисту від сонця на пляжі

Взагалі, зараз на морських пляжах Одеси та області небезпечно, і не лише купатися. Засмагати чи сидіти в тіні теж, – бо якірна міна, яка вибухне близько до берега, може створювати у повітрі та воді неймовірно сильну хвилю.

Якщо у вас є дача, або інше улюблене місце на річці, озері чи лимані, там відпочинок може бути безпечний. Однак, слід дізнайтеся ступінь забрудненості цієї водойми. І почитайте поради щодо відпочинку на сонці.

На пляжі ви можете легко отримати болісні опіки замість гарної засмаги. Щоб цього уникнути, скористайтеся нашими порадами.

1. Приходьте на пляж вранці до 12:00 або ввечері після 18:00. Саме тоді сонце менш активне.
2. Краще перебувати під штучним дахом або пляжною парасолькою. Так ви зможете захистити себе від прямих променів сонця. А косі промені менш небезпечні.
3. Коли ви виходите з води, ризик обгорання зростає, тому що краплі на шкірі працюють як лінзи, збираючи промені у пучки. Тому одразу скористайтесь рушником.
4. Використовуйте сонцезахисний крем.

Який крем реально захищає від сонця?

Щоб сонцезахисний крем добре виконав свою функцію, потрібно його правильно обрати і правильно використовувати.

• При купівлі крему перегляньте, чи міститься в ньому оксид цинку (ZnO) або діоксид титану (TiO2). Якщо у складі немає жодної з цих речовин, такий крем від сонця не захищає, а виробники вас обдурюють.
• Крем повинен бути водостійким, щоб після купання не треба було його знову наносити. Хоча краще все ж таки нанести, якщо ви довго знаходитеся на пляжі.
• Нанесіть крем до приходу на пляж, щоб ви відразу були захищені від впливу шкідливих випромінювань.
• На кремах пишуть число, яке означає приблизний час, протягом якого можна безпечно перебувати на сонці після нанесення крему. Оптимальне співвідношення ціна-якість має крем із числом 30.
• Немовлятам віком до 6 місяців протипоказані будь-які сонцезахисні креми. Але й сонце їм протипоказане. Якщо ви принесли такого малюка на пляж – тримайте його у тіні. А у сильну спеку йому і в тіні буде погано.

Сподіваємося, що ця стаття принесе користь, і літо подарує вам лише приємні враження.

Олена Камінська
Для «Погляд з Одеси»

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews