За «розваги» дітей в Одеській області будуть платити батьки

Директорка одного з ліцеїв, розташованого у місті Ізмаїл, звернулась із заявою до поліції щодо встановлення осіб, які розфарбували ворота навчального закладу, і надала записи камер відеоспостереження, на яких зафіксовано неправомірні дії неповнолітніх. До того ж, відео поширилось у соціальних мережах із коментарями, що нібито діти пишуть інтернет-адреси з продажу наркотиків.

Правоохоронці встановили шістьох учнів, яких зафіксувала камера відеоспостереження біля навчальної установи, двоє з яких і зробили фарбою написи. Оглянувши написи виявилось, що відношення до збуту заборонених речовин вони не мають.

Після того, як були опитані учасники та встановлені обставини події, відносно батьків тих хлопців, які розмалювали ворота, поліцейські склали протоколи за частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення і скерували їх до суду. Йдеться про невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей. За це правопорушення передбачене попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 гривень.

«Художні розписи» своїх дітей батьки зафарбували.

«В діях хлопців вбачаються ознаки адміністративного правопорушення, що кваліфікується за статтею 173 КУпАП, тобто дрібне хуліганство – дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян. Однак у зв'язку з тим, що діти не досягли віку, з якого настає адміністративна відповідальність, покарання понесуть їхні батьки», – пояснив старший інспектор ювенальної превенції Ізмаїльського районного відділу поліції Роман Кочколов.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews