Ігуменя жіночого монастиря УПЦ з Одеси мала змогу поспілкуватися з українськими біженцями у Австрії та Польщі

З благословення Митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського монастиря ігуменія Серафима відвідала українських біженців у декількох країнах Європи задля духовної підтримки та зміцнення їхніх звʼязків із Батьківщиною.

17-18 червня вона взяла участь в урочистостях на честь свята Всіх святих землі української, які проходили в Андріївській парафії УПЦ в місті Цюріху, Швейцарія.

Напередодні свята єпископ Боярський Веніамін, вікарій Київської Митрополії, керуючий парафіями УПЦ за кордоном, відслужив всенічне бдіння, а в неділю - божественну літургію.

Єпископу Веніаміну співслужили настоятель Успенського храму Сербськоі Православної Церкви в м. Цюріху прот. Мирослав Симийонович та українські священники з парафій УПЦ у Швейцарії, Німеччині та України.

Під час літургії було піднесено молитву за Україну, народ та воїнів ЗСУ,за мир і перемогу над російськими нападниками. Свято завершилося урочистим прийняттям, де були присутні духовенство на чолі з єпископом Веніаміном, почесні гості та численні парафіяни - біженці з України.

Ігуменія Серафима і хор черниць щиро привітали співвітчизників та влаштували невеликий духовний концерт.

19 червня єпископ Боярський Веніамін та ігуменія Серафима відвідали пані Беттіну Ліхтлер , президентку Ради християнських конфесій кантону Цюрих. Було обговорене питання допомоги біженцям з України,які опинилися у Швейцарії. Ігуменія Серафима подарувала пані Ліхтлер малюнки українських дітей, в яких відображено їхнє прагнення до миру, гармонії і краси. В свою чергу вона запевнила членів делегації УПЦ в підтримці українських дияспорян у Швейцарії та наданні їм певної матеріальної допомоги.

Того ж дня єпископ Веніамін та ігуменія Серафима відвідали Свято- Троїцький храм м. Цюріха - резиденцію єпископа Австрійсько-Швейцарського Андрія (Сербська Православна Церква), де відбулася презентація богословської праці місцевих дослідників з історії християнства в Європі.

Під час братнього спілкування з єпископом Андрієм Владика Веніамін розповів про сучасне життя парафій УПЦ за кордоном, а також про непрості реалії життя УПЦ в Україні. Було висловлено щиру подяку сербським співбратам за жертовну допомогу Сербської Православної Церкви українським біженцям в Європі.

Візит завершився трапезою, під час якої сестри Одеського Свято-Архангело-Михайлівського монастиря представили присутнім духовні українські піснеспіви. Єпископи Андрій та Веніамін домовилися про подальшу співпрацю на благо розвитку міжправославних звʼязків та задля активізації допомоги українським біженцям у Швейцарії.

Також під час поїздки ігуменія Серафима мала змогу поспілкуватися з українськими біженцями у Відні, Австрія, та Любліні, Польща. У Відні знаходиться чимало наших співвітчизників і звʼязки з Україною для них - хліб насущний.

А в Любліні зараз перебуває біля 60 тисяч біженців з України, якими опікується Польська Православна Церква.

Як інформує прес-служба Одеської єпархії УПЦ, Ігуменію Серафиму прийняв Архієпископ Люблінський і Холмський Авель. Він розповів про релігійне життя українців у Польщі, про їхні духовні потреби. Також архієпископ Авель передав митрополиту Одеському і Ізмаільському Агафангелу дарунки на знак братньої любові та щирої поваги до Одеського архіпастиря, який користується величезним авторитетом у всьому православному світі.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews