В Одеській області знайшли вбивцю собаки

33-річний житель Рені, керуючи автомобілем «ВАЗ», здійснив наїзд на безпритульну собаку, який від отриманих ушкоджень помер на місці. Водій, аби уникнути відповідальності, не зупиняючи транспортний засіб, поїхав з місця автопригоди. Про неї в поліцію повідомила очевидиця.

Співробітники сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 2 Ізмаїльського районного відділу поліції, переглянувши камери відеоспостереження, впродовж години розшукали правопорушника. Чоловіка перевірили на стан сп’яніння, він виявився нетверезим. Заперечувати своєї вини громадянин не став та зізнався у скоєному, втім пояснив, що ненавмисно збив собаку і алкогольний напій вжив після дорожньо-транспортної пригоди.

В ході перевірки водія правоохоронці встановили, що він у серпні минулого року за нетверезе водіння був позбавлений права керування транспортними засобами строком на один рік, а у травні цього року був притягнутий до відповідальності за ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, через те що знову сів за кермо, попри відсутність дозвільних документів.

«Цього разу відносно чоловіка поліцейські склали адміністративні матеріали за чотирма статтями КУпАП: за порушення правил дорожнього руху, що спричинили пошкодження транспортного засобу (стаття 124), за залишення місця дорожньо-транспортної пригоди (стаття 122-4), за керування транспортним засобом особою, що позбавлена права керування, скоєне повторно (ч. 5 ст. 126), та вживання особою, яка керувала транспортним засобом, після дорожньо-транспортної пригоди за її участю алкоголю (ч.4 ст. 130)», - зазначив начальник відділення поліції № 2 Ізмаїльського районного відділу поліції Микола Піщанський.

Адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду.

Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику, – штраф у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (40800 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від п'яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews