В Одесі проби морської води, відібрані на мікробіологічні показники, не відповідають гігієнічним нормам

За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», із відібраних двох проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та однієї проби питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені.

У відібраних 15.06.2023 року з точки в м. Одесі (морський порт, причал № 2) проб морської води виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГвібріони не є збудниками холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції).

Проби морської води, відібрані 15-16 червня на мікробіологічні показники, не відповідають гігієнічним нормам. Санепідситуація знаходиться на постійному контролі.

За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» солоність нижче норми у 2,3 раза; у відібраних пробах на 16-й станції В. Фонтану зафіксоване перевищення завислих речовин у 1,1 раза, солоність нижче норми у 2,2 раза.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс», питна вода відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews