Одеситам повідомили, що це небезпечно

За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», із відібраних двох проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та двох проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені.

У відібраних 14.06.2023 року з точки в Одесі (морський порт, причал № 2) проб морської води виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГвібріони не є збудниками холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції). Санепідситуація знаходиться на постійному контролі.

За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» солоність нижче норми у 2,2 раза; у відібраних пробах на 16-ї станції В. Фонтану солоність також нижче норми у 2,2 раза.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс», питна вода відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Відвідування пляжів та купання у Чорному морі заборонено, це небезпечно.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews