Одеситів попередили про реальну загрозу життю та здоров’ю

За результатами лабораторних досліджень (вірусологічних, мікробіологічних, паразитарних) проб води з обʼєктів навколишнього середовища, лабораторіями ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» за останній тиждень виділені збудники інфекційних хвороб, зокрема сальмонела ентеритідіс і тіфімуріум, рота- астравіруси, холероподібні НАГ вібріони, холероподібні вібріони алгінолітікус, парагемолітікус, яйця та личинки гельмінтів як людей, так і тварин (гострики, волосоголовці, собачі аскариди, ооцисти криптоспоридій).

Крім того, індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) значно перевищує нормативні вимоги. Наявність всіх перерахованих біологічних патогенів у воді відкритих водойм Одеської області, зокрема Чорному морі, Білгород-Дністровському лимані та р.Дунай, створює реальну загрозу життю та здоров'ю населення.

Тому, як пише сайт мерії Одеси, категорично заборонено купання у морі, вилов риби та морепродуктів у відкритих водоймах (річкові та морські місця рекреації). Також необхідно утриматися від вживання риби та морепродуктів невідомого походження.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews