Геннадій Труханов звернувся до одеситів: Прошу з особливою увагою поставитись до питань гігієни та дезінфекції

Вздовж узбережжя Одеси фіксуються предмети, винесені в море течією з затоплених територій Херсонської області. За прогнозами фахівців, найближчими днями їх кількість буде збільшуватися. Про це у зверненні до одеситів повідомив мер Геннадій Труханов.

Він наголосив, що найбільш небезпечними є річкові міни. Вони невеликі за розміром і можуть бути непомітними у морі. Їх розмінування неможливе, тому буде здійснюватися підрив на місці.

«Через це посилено охорону правопорядку вздовж одеського узбережжя. Нагадую, в Одесі продовжує діяти заборона на відвідування пляжів та купання у морі.

Всі місцеві та державні служби долучені до ліквідації наслідків, спричинених підривом Каховської ГЕС. Працюватимуть портові буксири. Готуються майданчики для збору сміття».

Геннадій Труханов просить одеситів утриматися цими днями від відвідування узбережжя.

Він також нагадав: літо - традиційна пора кишкових інфекцій. За даними інфекціоністів, наразі їхній рівень відповідає сезонному.

«Але, враховуючи ситуацію в сусідніх регіонах, прошу з особливою увагою поставитись до питань гігієни та дезінфекції.

Лікарі нагадують: воду треба кип'ятити, руки мити, не споживати їжу в неперевірених місцях, не купувати продукти у стихійних торговців, а овочі та фрукти обовʼязково потребують миття.

Прості правила, які ми всі знаємо з дитинства, допоможуть убезпечити себе та своїх рідних від захворювань.

Будьте здорові та бережіть себе», - йдеться у зверненні мера Одеси, яке поширив офіційний сайт міста.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews