В Одеській області попередили про небезпеку

На півдні Одещини, на території нацпарку "Тузловські лимани", зафіксували рідкісний та отруйний вид па

вука – Eresus kollari. Про це повідомляє пресслужба Нацпарку.

Павук називається ерезус, "Сонечко" або "сонечко". Його отрута не смертельна, але викликає сильний біль та оніміння навколо місця укусу, яке триває три-шість днів.

Єresus kollari – єдиний представник своїх тропічних родичів, який живе у північних широтах і навіть зустрічається біля Києва.

Місцеві паблік також пишуть, що його вже чимало в Ізмаїльському районі Одеської області.

Павуки живуть у норах, висланих павутинням. Часто ховаються під листям. Розмір самців досягає 8-11 мм. Вони мають яскраво-червоне черевце з чотирма чорними цятками. Самки трохи більше – 9-16 міліметрів, але їх не так легко помітити, бо майже повністю чорні.

У вересні самці на кілька днів перебираються в нору до самки, що спарується, після якої вмирають. Потім самки виготовляють кокон, у якому може дозріти до 80 яєць. Вдень мати може виносити кокон погрітися на сонці, а вночі ховає назад у нору. Коли приходить час появи потомства на світ, вона заплітає павутиною вхід у нору і вмирає, після чого служить їжею для своїх малюків, які до весни не залишають свого місця народження.

У нацпарку просять мешканців Одеської області дивитися під ноги та пам'ятати, що жодна тварина не нападе першою, поки не відчує від вас погрози.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews