В Одесі тривають перевірки: всі подробиці

Правоохоронці разом із працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій та представниками органів місцевої влади й самоврядування проводять перевірку захисних споруд цивільного захисту в області.

Закликаємо громадян: якщо ви зіткнулися з тим, що укриття або сховище працює неналежним чином, фіксуйте цей факт на фото чи відео й повідомляйте на спецлінію “102”.

Особам, відповідальним за роботу сховищ, балансоутримувачам таких об’єктів нагадуємо - з початку повномасштабного вторгнення рф на територію Україну сховища та укриття мають бути відкриті для громадян.

Якщо в результаті недоступності сховища чи укриття постраждають люди, відповідальна посадова особа за невиконання або неналежне виконання своїх службових обов'язків може бути притягнута до кримінальної відповідальності за службову недбалість, що передбачено ст.367 Кримінального кодексу України.

За завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов'язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, передбачена кримінальна відповідальність за ст.135 ККУ.

Крім того, наразі Уряд напрацьовує зміни до законодавства для посилення кримінальної відповідальності тих, хто своєю недбалістю ставить життя співгромадян під удар.

Обстеження тривають.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews