Одеситка заробила підозру за хабар

В рамках раніше розпочатого кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння правопорушницею чужими грошима у сумі майже 40 тисяч гривень, слідчі мали повідомити їй про підозру у шахрайстві. Щоб уникнути відповідальності, фігурантка запропонувала начальнику слідчого відділу одного з територіальних підрозділів поліції Одеси хабар у розмірі 1000 доларів США за «вирішення питання» щодо її справи. Про це поліцейський повідомив до Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Безпосередньо після передачі слідчому перших 500 доларів США правопорушницю затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кошти, як речовий доказ, вилучили.

Цього разу дії жінки слідчі кваліфікували як надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, тобто за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Наразі фігурантка очікує на оголошення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи проводили працівники Одеського районного управління поліції №1 за оперативним супроводом Одеського управління ДВБ НПУ та під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури м. Одеси.

Триває слідство.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews