В Одеській області грабіжник викрав гаманець з грошима і 24 банки консервів

35-річний житель Березівської громади, неодноразово судимий за майнові злочини, обікрав сусідку. Знаючи, коли жінки не буде вдома, він викруткою зняв замок та виніс з житла дві срібні каблучки і кошти, завдавши загальних збитків на 12 тисяч гривень. Поліцейські встановили зловмисника, що хотів збагатитися чужим коштом, за кілька днів.

А от 33-річний житель Миколаївської громади зламав вхідні двері у будинок односельця та викрав гаманець з грошима і 24 банки консервів, завдавши шкоди на суму понад чотири з половиною тисячі гривень. Поліцейські оперативно викрили фігуранта.

Ще дві крадіжки сталися в Ширяївській громаді. 26-річна дівчина вирішила помститися за образу, яку їй ніби то нанесла двоюрідна сестра, та викрала мобільний телефон її батька вартістю три з половиною тисячі гривень. Скориставшись тим, що родича не було вдома, вона забрала ґаджет з лавки на чужому подвір'ї та пішла геть, однак була швидко встановлена поліцейськими.

Останній зловмисник - 41-річний раніше судимий за крадіжки чоловік - пробрався в гараж односельчанки та викрав шуруповерт. Поліцейські оперативно викрили його протиправні дії, а під час розслідування встановили причетність до ще однієї крадіжки - одного з вуличних ліхтарів. Загалом чоловік завдав понад тисячу гривень збитків.

Все майно зловмисники встигли продати або розпорядитися їм на власний розсуд, наразі правоохоронці встановлюють місце знаходження викраденого.

Фігурантам повідомили про підозри за ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України, матеріали справи відносно жінки вже скеровані до суду. За крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, а також поєднані з проникненням у житло, інше приміщення та вчинені повторно, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews