Жителька Одеської області вказала поліції на місце схрону родича

На спецлінію «102» зателефонувала мешканка Любашівської територіальної громади і попрохала поліцейських про допомогу в угамуванні нетверезого родича. Співробітникам поліції, що прибули за викликом, заявниця повідомила, що бачила у чоловіка зброю, і вказала на місце схову.

З'ясувалося, що у дворі, біля однієї з господарських будівель, на землі лежить тубус, зовні схожий на ручний протитанковий гранатомет. На місце події відразу ж була викликана слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції та фахівці вибухотехнічної служби.

Під час невідкладного обшуку у вказаному маєтку, крім цього небезпечного предмета, були виявлені 400 грамів артилерійського пороху, сімнадцять набоїв до вогнепальної нарізної зброї калібру 5,45 мм, що попередньо підтвердили вибухотехніки, та наркотична речовина рослинного походження у сухому та подрібненому стані, як пояснив громадянин, – канабіс, який потрібен був йому для власних потреб.

Виявлені предмети та речовини правоохоронці вилучили і направили на експертне дослідження.

«За наявністю достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, правопорушнику вже повідомили про підозру у незаконному придбанні та зберіганні зброї, бойових припасів та вибухових речовин. Цей злочин кваліфікується ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Рішення за фактом незаконного зберігання фігурантом наркотичних засобів буде прийняте в рамках провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, після отримання результатів експертного дослідження», - повідомив начальник відділу поліції № 1 Подільського районного управління поліції Володимир Міщан.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews