В Одесі робили швидкі тести та перевіряли артеріальний тиск

Біля Гуманітарного центру Приморського району за підтримки Департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради було проведено акцію з тестування на ВІЛ.

Усі охочі громадяни мали змогу зробити швидкий тест на ВІЛ, вірусні гепатити В та С і протягом 15 хвилин отримати інформацію щодо свого стану здоров’я. Обстеження та консультування проводили медичні працівники Міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом і працівники благодійної організації «100 відсотків життя. Одеса».

Також у Гуманітарному центрі було розгорнуто мобільний медичний пункт, де працював сімейний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 та співробітники міжнародної гуманітарної організації INTERSOS. У медпункті внутрішньо переміщені громадяни мали змогу отримати медичні консультації, виміряти артеріальний тиск, сатурацію, рівень цукру в крові. За потреби безкоштовно видавалися необхідні медикаменти.

Протягом акції тестування на ВІЛ та гепатити пройшли 55 осіб, що дозволило вперше виявити три випадки гепатиту С і один випадок гепатиту В. Медичне обстеженя та вимірювання тиску пройшли близько ста людей.

Також під час акції проводилася інформаційна робота щодо профілактики ВІЛ, гепатитів, туберкульозу, захворювань, що передаються статевим шляхом, попередження вживання алкоголю і наркотичних засобів, промоції здорового способу життя.

В акції також взяли участь: відділення «Клініка, дружня до молоді» ЦПМСД №2, благодійний фонд «Духовне відродження», благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ», благодійна організація «Карітас-Спес-Одеса», реабілітаційний центр «Лідер Рехаб», громадська спілка «Міжнародна антинаркотична асоціація», - пише сайт мерії Одеси.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews