В Одесі покарають нахабного шахрая

Одеські кіберполіцейські викрили адміністратора Telegram-каналу з продажу електронних сигарет. Наразі поліцейські встановили шістьох потерпілих, які перерахували «продавцеві» кошти за товар, але не отримали його. Разом з тим, на віртуальну крамницю були підписані більше трьох тисяч людей. Тож правоохоронці продовжують встановлювати, хто ще скористався послугами фігуранта.

Кіберполіцейські отримали оперативну інформацію щодо шахрайського Telegram-каналу, адміністратори якого пропонували громадянам електронні сигарети по 500-550 гривень на умовах передоплати, але після отримання грошей блокували покупців, не виконуючи взяті на себе зобов’язання з пересилки товару.

Правоохоронці встановили, що за махінаціями у віртуальному просторі стоїть житель Одеси, неодноразово судимий за крадіжки та грабежі. Зі слідчими відділу поліції № 1 Одеського районного відділу поліції було проведено обшуки за місцем мешкання фігуранта і вилучено комп’ютерну та телефонну техніку, банківські картки й інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 134 тисячі гривень. Слідство триває.

Поліція закликає громадян бути обачнішими і не купувати товар у неперевірених продавців по передоплаті. Якщо ж ви стали жертвами подібних шахрайських схем, не зволікайте і повідомляйте до поліції.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews