На другому християнському цвинтарі в Одесі пройшла акція тих, кому небайдужа історія рідного краю

Одеський літературний музей, починаючи ще з 1980-х років, доглядає за похованнями письменників, художників та діячів культури на II Християнському цвинтарі.

Ця традиція продовжується з року в рік, оновлюється склад співробітників музею і долучаються нові науковці.

Як пише прес-служба музею, останнім часом до них приєднуються і одеські краєзнавці, яким небайдужа історія рідного краю.

Перші походи сталися завдяки краєзнавцю і досліднику Сергію Зеноновичу Лущику, який вважав за необхідне долучати молодь до догляду за могилами значних для історії міста людей. Саме завдяки йому музей на початку 1990-х років встановив хрест на занедбаній до того могилі Ганни Цакні, першої дружини І. Буніна.

За останні роки завдяки небайдужим одеським меценатам, були встановлені пам’ятники на могилах письменника Олександра Дерібаса (автора культової книги «Стара Одеса»), поета Семена Фруга, відреставровано пам’ятник художнику Михайла Гершенфельда, встановлено хрести на могилі родини Алексінських (героїнь творів Валентина Катаєва).

У цьому році, у прибиранні могил, окрім співробітників музею брали участь краєзнавець Андрій Крантов та гід Тамара Литвякова, які показали поховання діячів культури, раніш невідомі співробітникам музею – зокрема редактора газети «Одесский листок» Василя Навроцького.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews