Мер Ізмаїла Андрій Абрамченко: Такі події є свідоцтвом незламності українського народу

В Ізмаїльському перинатальному центрі ІІ рівня КНП Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльська міська центральна лікарня» відкрито гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу, де кожна жінка може отримати на безоплатній основі комплексну медичну допомогу в комфортних умовах та відповідно до її потреб.

У кабінеті є все необхідне для надання якісних гінекологічних послуг пацієнткам з інвалідністю та порушенням опорно-рухового апарату. Такою інформацією поділився мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

За його словами, медичний персонал проходить спеціальну підготовку, як допомогти пацієнткам з інвалідністю почуватися максимально комфортно при огляді.

Послуги надаються на безоплатній основі жінкам і дівчатам, які опинилися у складній ситуації, у тому числі жінкам ВПО, а також жінкам, які постраждали від сексуального насильства, зокрема, в умовах воєнного конфлікту.

Додатково пацієнтки безоплатно зможуть отримати медикаменти та засоби медичного призначення.

Кабінет обладнано Всеукраїнським Благодійним фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках заходів гуманітарного реагування Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, організаційної підтримки Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації та за участі Ізмаїльської міської ради.

На заході була присутня директорка Департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар'єва, яка після відкриття кабінету разом із генеральним директором КНП Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльська міська центральна лікарня» Сергієм Бажаком висадила калину – символ незламності та боротьби українського народу, та вручила керівництву лікарні подяку за підтримку в реалізації міжнародного екологічного проєкту «Озеленення планети».

Наостанок представники Департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА побажали Ізмаїльській міській центральній лікарні розвитку у спроможній мережі закладів охорони здоровʼя Одеського регіону у якості кластерної лікарні.

«В умовах повномасштабної війни росії проти України такі події – свідоцтво незламності українського народу та ще один крок на шляху відбудови нашої Батьківщини», - пише мер Ізмаїла.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews