В Одеській області тривають перевірки

Поліцейські спільно з представниками інших спецслужб продовжують здійснювати перевірки родин, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Цього разу вони відвідали десять сімей в Ананьївській та Савранській територіальних громадах та перевірили умови проживання малечі.

Однією з обов'язкових умов таких перевірок є профілактичні бесіди з батьками та дітьми, надання рекомендацій дорослим щодо уникнення фактів домашнього насильства та неналежного виконання батьківських обов'язків, порад дітям, які допоможуть уникнути нещасних випадків у побуті.

Попри матеріальні труднощі, більшість батьків зуміли забезпечити своїм дітям необхідні умови для проживання і навчання. Так підсумували представники спецслужб результати перевірки родин.

«Ми систематично ініціюємо та проводимо перевірки сімей, що потребують особливої уваги, аби допомогти батькам і дітям. Радує, що дорослі прислуховуються до наданих нами рекомендацій та порад, і при черговій перевірці ми бачимо позитивний результат. У більшості осель прибрано, діти виглядають охайно, є достатня кількість продуктів харчування тощо. Водночас трапляються випадки, коли батьки не сприймають попередження поліцейських та продовжують ігнорувати виконання своїх обов’язків. Тоді ми проводимо ретельні перевірки, складаємо відносно них адміністративні матеріали за ст. 184 КУпАП та скеровуємо їх до суду, який приймає рішення щодо визначення покарання», - повідомила начальник сектору ювенальної превенції Подільського районного управління поліції Катерина Нігрецкул.

З початку року поліцейські Подільського районного управління поліції скерували до суду більше двох сотень адміністративних матеріалів за невиконання батьками своїх обов’язків за ст. 184 КУпАП. Згідно із чинним законодавством, за дане правопорушення передбачена відповідальність від попередження до штрафу, максимальний розмір якого складає триста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (5100 грн).

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews