На сесії міськради в Одесі обговорили надзвичайно важливе питання

В Одесі відбулася сесія міської ради. Прийнято читало рішень, але саме тема долі українських дітей, яких викрали чи вбили під час війни, не залишила байдужим жодного депутата Одеської міської ради. Про це йшлося у виступі Світлани Осауленко.

Вона звернула увагу депутатів міськради на надзвичайно важливе питання. «З початку повномасштабного вторгнення армія рашистів вбила в Україні понад 469 дітей, ще 948 дітям завдала поранень. Наразі точно відомо про 19 390 вивезених з окупованих територій дітей до росії, але їх складно точно підрахувати через окупацію частини території України.

Ми маємо зробити все від нас можливе, щоб урятувати українських дітей. Українські діти повинні повернутися додому, і поки цього не станеться - світ не має права забувати про це! Ми живемо в епоху, коли захист прав дитини є однією з найважливіших справ у світі. Але жоден закон не може захистити дітей від жорстокості та незаконних дій озброєних конфліктів. Одеса прийняла десятки тисяч дітей, які були вимушені зі своїми сім’ями покинути свої домівки. Ми знаємо який страх та біль вони пережили, але ми не можемо собі навіть уявити, який біль проживають кожного дня діти, яких силою забрали з дому. Ця трагедія в прямому сенсі не торкнулася Одеси, але чужих дітей не буває, усі ми єдині – люди під жовто-блакитним прапором. Викрадення дітей - це злочин проти людства. Рішення Міжнародного кримінального суду у Гаазі є дуже важливим кроком у забезпеченні справедливості для українських дітей та їхніх родин. Проте, ми повинні розуміти, що це тільки початок боротьби. Ми не можемо дозволити, щоб такі злочинні дії стали нормю під час війни. ЗСУ кожного дня шляхом деокупації територій роблять усе можливе, щоби наші діти були зі своїми родинами у безпеці.

В тилу є свій дипломатичний фронт і це - усі ми», - наголосила депутатка Світлана Осауленко.

На її думку, сьогодні питання викрадення дітей звучить на кожному дипломатичному майданчику. Не може мовчати і Одеса. «У нас є значні успіхи по обміну військовополоненими. А діти!? Як же діти? Діти – це ті, хто завтра буде будувати країну, вирішувати її долю.

У кожного з нас є дитина. Уявіть, що Вам стукають у двері, а може і не стукають, і забирають дитину. Забирають з красивими оченятами, з сірими або зеленими, з хвостиком, у новому платті, а може і не у нових штанцях. Забирають. Вашу!

434. Рівно 434 дні, з того моменту, як ми усі змінились, змінились погляди, змінились цінності, змінився світ. Від кожного із нас залежить так багато.

Я закликаю весь світ: поверніть українських дітей».

Подібного змісту звернення спрямовано також до виконувача голови Одеської обласної військової адміністрації Бориса Волошенкова, віце-прем»єр міністра України Ірини Верещук та постійного представника України при відділенні ООН.

Як ми вже повідомляли, Світлана Осауленко нещодавно особистою участю підтримала учасників акції протесту у США, які вимагали звернути увагу на тему викрадених українських дітей і необхідності їх повернення на Батьківщину.

 

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews