Мер Андрій Абрамченко: Ізмаїл довів, що є надійним партнером

В Ізмаїлі відбувся регіональний старт Програми Interreg NEXT Румунія – Україна 2021 - 2027 та її інформаційний захід, присвячений можливостям фінансування транскордонних проєктів в прикордонних регіонах. Про це повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Організатор заходу - Спільний технічний секретаріат в особі Сучавського регіонального бюро транскордонного співробітництва, учасниками стали представники влади, силових структур, громадських організацій, закладів освіти та охорони здоров’я та інших зацікавлених установ та організацій регіону.

Учасників зустрічі від імені Ізмаїльської міської ради та її виконавчого комітету привітав заступник Ізмаїльського міського голови Сергій Лузанов.

Слід зазначити, що Ізмаїл має значний досвід плідної співпраці з румунськими партнерами за низкою проєктів, серед яких є значні за обсягом визначених завдань у галузях охорони здоров’я, безпеки, розвитку інфраструктури, соціальній галузі, збереження культурної спадщини та інших.

Програма Interreg NEXT Румунія – Україна працюватиме у галузях охорони здоров’я, освіти, туризму, культури, пристосування до кліматичних змін і менеджменту кордонів.

Грантове фінансування Європейського Союзу через Програму Interreg NEXT Румунія – Україна буде доповнене національними внесками. Фінансування зможуть отримати проєкти, які приносять користь громадам прикордоння на території повітів Сату-Маре, Марамуреш, Ботошань, Сучава і Тулча (Румунія), а також Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та Одеської областей України.

Ізмаїл став першим українським містом (та другим в цілому – після Тулчі (Румунія), де стартувала Програма. Планується, що подібні заходи відбудуться в румунських містах Бая-Маре, Сату-Маре, Ботошань та Сучава та українських Ужгороді, Івано-Франківську та Чернівцях.

«Сьогодні продовжується спільна зі закордонними колегами та партнерами робота по визначенню напрямків, за якими можливо плідне партнерство.

Як неодноразово підкреслювали румунські партнери, Ізмаїл довів, що є надійним партнером, з яким можна навіть в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, співпрацювати за проєктами, що фінансує ЄС», - пише мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews