Одеська єпархія УПЦ пояснила, як поводити себе під час можливих провокацій

Сьогодні дуже багато провокацій навколо Української Православної Церкви. Робляться вони з метою очорнити, принизити в очах суспільства церкву та священство. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Одеської єпархії УПЦ.

«Що можемо зробити ми? Чим ми можемо допомогти Церкві? Найголовніше - це не бути байдужими. Потрібно пам'ятати, що мовчанням зраджується Бог.

Наше завдання - об'єднатися та усвідомити, що ми можемо стати більшою командою. Кожен у кишені має зброю протидії - це ваш смартфон»

Одеситів попередили, що якщо вони стали свідком провокації, хтось провокує священнослужителів чи мирян або вдається агресивних дій, необхідно дістати свої смартфони і починати фіксувати все, що відбувається.

«Якщо ж ви вирішили вступити в діалог з провокаторами, не забувайте про найголовнішу зброю православного християнина - це любов, милосердя та співчуття, а також спокій та умиротворення духу.

Ваші слова мають бути зваженими, тон розмови спокійний ставлення доброзичливим, оперуйте лише фактами. Для цього необхідно бути підготовленим і знати всі факти про життя та устрій Православної Церкви, знати інформацію про гуманітарну та соціальну місію УПЦ. Як факти добрих справ вам допоможуть наші ролики Одеської єпархії, просто відкривайте та показуйте, скільки конкретно і чого зробила Церква за останні 10 років.

Якщо ви зняли такого роду відео провокацій або якихось подій, надсилайте їх на телефон гарячої лінії:

☎️ +380 (93) 615 08 20

Пам'ятайте, що тільки не байдужими ми зможемо стати великою командою, несучи істину у світ.

Саме від нас сьогодні залежить доля та майбутнє нашої Церкви», - наголошує прес служба Одеської єпархії УПЦ.

https://www.facebook.com/Odesskaja.eparhija/videos/612858247432228

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews