ДТП в Одеській області: не впорався з керуванням і в’їхав у паркан

Святкування Великодня для 30-річного жителя Савранської ОТГ завершилося ДТП. Правопорушник у нетверезому стані сів за кермо легкового автомобіля «BMW», не впорався з керуванням і в’їхав у паркан приватного домоволодіння на вулиці Миру у місті Саврань.

Повідомлення про пригоду надійшло на спецлінію «102» від випадкових свідків. Керманич був із пасажиркою. Їх оглянули лікарі «швидкої», госпіталізація їм не знадобилася.

Поліцейські перевірили водія на стан алкогольного сп’яніння, перевірка показала 2,83 проміле алкоголю в крові, що більше ніж в десять разів перевищує допустиму норму.

Правоохоронці склали відносно правопорушника протоколи за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП.

Транспортний засіб правоохоронці вилучили та помістили на арештмайданчик, а адміністративні матеріали скерували до суду.

Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику, штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 гривень) з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Поліцейські закликають водіїв не сідати за кермо у стані сп’яніння і не наражати себе та інших учасників дорожнього руху на безпеку.

 

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews