Одесит довів життя дружини до страждань

62-річному чоловіку поліцейські повідомили про підозру за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що сім’янин, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, словесно ображав, принижував дружину та погрожував їй фізичною розправою. Поліцейські впродовж кількох місяців складали відносно правопорушника адміністративні матеріали за вчинення домашнього насильства, що передбачає ст. 173-2 КУпАП, а суд зобов’язував його сплатити штраф. Однак такі заходи впливу не зупинили кривдника і він продовжив психологічно тиснути на потерпілу.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси зібрали достатньо доказів та повідомили фігуранту про підозру у вчиненні умисного систематичного психологічного насильства щодо особи, з якою перебуває у сімейних відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої особи (домашньому насильстві). Цей злочин передбачений статтею 126-1 Кримінального кодексу України і карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років», - повідомив начальник слідчого відділення відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати випадки домашнього насильства і повідомляти про них до поліції по спецлінії «102». Нагадуємо, що у територіальних підрозділах поліції Одеси працюють спеціальні мобільні екіпажі поліції із протидії домашньому насильству, які в цілодобовому режимі надають постраждалим допомогу.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews