Геннадій Труханов: Отриманий статус є стимулом

Сьогодні, 4 квітня 2023 року, в Одесі відбулася урочиста церемонія, присвячена включенню історичного центру Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє сайт мерії Одеси.

Серед поважних гостей - генеральний директор ЮНЕСКО пані Одрі Азулє, яка прибула в Україну з офіційним візитом, а також перша заступниця міністра закордонних справ України, головуюча Нацкомісії ЮНЕСКО в Україні Еміне Джапарова та заступниця міністра культури та інформаційної політики України Галина Григоренко.

Під час церемонії відбулося відкриття на розі вулиць Ланжеронівської та Пушкінської відповідного інформаційного знака та вручення сертифікату ЮНЕСКО.

Пані Азулє зазначила, що ЮНЕСКО завжди приділяло велику увагу збереженню культурної спадщини та від початку війни підтримує Україну в різних сферах.

Включення Одеси до Списку всесвітньої спадщини - це прояв солідарності всієї світової спільноти та підтримка під час війни.

«Особливий колорит Одеси відомий далеко за межами України та Європи. Перебуваючи тут, я дійсно розумію, чому для світової спільноти так важливо зберегти спадщину цього міста. Адже Одеса - це місто всього світу. Дуже космополітичне та багатонаціональне, водночас реальне і міфічне, відкрите для всіх. Це місто, що зберігає минуле та дивиться у майбутнє», - сказала пані генеральний директор ЮНЕСКО.

Отриманий статус є стимулом увійти до числа найбільш облаштованих історичних міст світу. Про це розповів мер Одеси Геннадій Труханов.

«Одеса не перетвориться на музей просто неба. Центральна частина міста залишиться живим організмом, де продовжується життя: працює бізнес, рухається транспорт, відбуваються економічні процеси. Однак будуть запроваджені нові правила поведінки - схожі на ті, що діють в інших містах Європи, де історичні центри включені до Списку всесвітньої спадщини», - зазначив Геннадій Труханов.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews