ЗМІ: На Одещині з’явилася вулиця Степана Бандери

У Стрюківській громаді Березівського району Одеської області з'явилася вулиця Степана Бандери. Про це йдеться у рішенні сільської ради, оприлюдненому порталом Вгороде з посиланням на громадську організацію "Декомунізація України".

Так, Стрюківська сільрада вирішила перейменувати дев'ять вулиць та провулків у селі відповідно до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Зокрема, вулицю Сергія Лазо перейменували на Степана Бандери. Сергій Лазо – російський дворянин молдавського походження, офіцер воєнного часу Російської імператорської армії, у період громадянської війни в Росії – радянський воєначальник і державний діяч, який брав активну участь у встановленні радянської влади в Сибіру і на Далекому Сході.

У 1917 – лівий есер, з весни 1918 – більшовик.

Степан Бандера – український політичний діяч, один із головних ідеологів, практиків та теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів – голова Проводу ОУН-Б. Також вулиця Горького у Стрюковому матиме назву Героїв України, вулиця Маршала Жукова стала Телегульською, вулиця Ворошилова носитиме ім'я Степана Олійника, вулиця Ватутіна – Незалежності України, вулиця Кузнєцова стала Богдана Хмельницького. Провулок Червоноармійський тепер перейменований на честь Січових Стрільців, Жовтневий провулок на честь Героїв Небесної Сотні, а провулок Будьонного – Героїв Крут.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews