Разом з ченцями Києво-Печерської лаври на захист святині стала ігуменя жіночого монастиря УПЦ з Одеси

Ігуменя Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря, матушка Серафіма перебуває у Києво-Печерській лаврі, від ченців якої Міністерство культури України вимагає залишити святиню.

Намісниця жіночого монастиря вважає такі вимоги незаконними. На власній сторінці у соціальній мережі Фейсбук вона повідомила, що адвокат Лаври подав до суду позов, яким прагне оскаржити рішення Мінкульту про виселення.

Коментуючи нинішні події навколо Лаври Ігуменя жіночого монастиря УПЦ в Одесі пише: «Чи можна виселити зі свого житла людину, яка прописана в ньому 35 років? Чи можна робити це без суду? Чи можна робити це під час діі воєнного стану?».

На її думку, символом ставлення держави до Лаври - є хмарочос, що постав у столиці всупереч всім вимогам містобудування. «Як і бізнес-центри біля ще одного об’єкта ЮНЕСКО - Софії Київської. Але, ніхто не виселив звідти супер-багатіїв, мешканців тих споруд, як виселяють зараз монахів із Лаври…».

Напередодні матушка Серафіма та сестри Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря оприлюднили звернення до дружини Президента України Олени Зеленської у якому вимагають припинити гоніння на Українську Православну Церкву.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews