ОВА в Одесі: Війна внесла свої корективи у реалізацію медичної реформи

І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков та директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Одарій-Захар’єва взяли участь у Всеукраїнській онлайн-нараді, яка пройшла під головуванням Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, щодо ролі обласних державних адміністрацій у формуванні та організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я кожної області.
Варто нагадати, що Кабінет Міністрів України 28 лютого 2023 року схвалив Постанову № 174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я», яка передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів.

«Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє запустити наступний етап медичної реформи. Вона передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та впровадження сучасних підходів до формування мережі медзакладів. Реалізація зазначеної реформи дозволить раціонально розподіляти закупівлі та поставки дороговартісного обладнання між лікарнями, відповідно до їхньої ролі у спроможній мережі госпітального округу. Відповідно до постанови Уряду, обласні державні адміністрації впродовж двох місяців мають подати на затвердження в МОЗ власне бачення плану госпітального округу та формування спроможної мережі з урахуванням розвитку закладів первинної медичної допомоги та пунктів базування екстреної медичної допомоги. Разом зі спроможною мережею медзакладів Одеська область має подати план розвитку госпітального округу, який буде переглядатися раз на 3 роки. Це та дорожня карта з чітко визначеними кроками, за якою розвиватиметься госпітальний округ» - зазначив за підсумками наради І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков.

🔹За його словами, саме через третій, так званий інфраструктурний, етап медичної реформи можна досягнути трьох ключових індикаторів — забезпечення доступності, якості та безоплатності медичної допомоги для пацієнтів.

«Безумовно, війна внесла свої корективи у реалізацію реформи. Проте переконаний, що нові підходи до госпітального планування дозволять нам також визначати і пріоритети для післявоєнного відновлення системи охорони здоров’я Одещини. Плани розвитку та модернізації кожної лікарні в спроможній мережі будуть зрозумілими кожному: пацієнту, керівнику, власнику, НСЗУ та Міністерству. Ми всі наразі працюємо над Програмою і Планом, які будуть подані на затвердження до МОЗ і за рахунок їх реалізації та впровадження лікарні спроможної мережі будуть продовжувати ефективно оновлеювати матеріально-технічну базу» - додав І-й заступник голови Одеської ОДА Борис Волошенков.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews