В Одеській області водій легковика збив хлопця на велосипеді та втік

У Подільському районі Одеської області водій легковика зачепив підлітка на велосипеді і покинув місце пригоди: поліцейські оперативно розшукали правопорушника і склали відносно нього адміністративні матеріали за трьома статтями.

Неповнолітній учасник дорожнього руху отримав незначні подряпини, а його двоколісник зазнав механічних пошкоджень.

Подія сталася на вулиці Пролетарській у місті Балта. В поліцію зателефонував місцевий мешканець і повідомив, що його неповнолітнього сина, який їхав на велосипеді по узбіччю дороги, збив автомобіль «Volvo», що рухався в попутному напрямку, і з місця аварії втік. На щастя, юнак не зазнав тілесних ушкоджень, окрім подряпин.

Особу правопорушника, яким виявився 64-річний місцевий житель, поліцейські встановили протягом кількох годин. З його слів, він покинув місце пригоди після того, як пересвідчився, що з хлопцем все гаразд.

На вимогу поліцейських пройти перевірку на стан сп’яніння чоловік дав згоду, але попередив, що після скоєння ДТП вжив алкогольний напій. Перевірка показала, що він був нетверезий.

«Після встановлення всіх обставин події, поліцейські склали відносно громадянина адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 130 (за вживання алкоголю особою, яка керувала транспортним засобом, після дорожньо-транспортної пригоди за її участю до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), ст. 122-4 (за залишення місця дорожньо-транспортної пригоди) та ст. 124 (за порушення ПДР, що спричинило пошкодження двоколісного транспортного засобу) Кодексу України про адміністративні правопорушення», - повідомив начальник відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції Віталій Сауляк.

Адміністративні матеріали правоохоронці вже скерували до суду. Максимальне покарання, яке загрожує порушнику, штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000 гривень) або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

Добавить комментарий

Новости от od-news.com в Telegram. Подписывайтесь на наш канал https://t.me/odnews